Balance Rotterdam New 2016 Schoenen Marathon SqUMGpVz
www.kiesBeter.nl gebruikt analytische cookies om het gebruik van de website te analyseren en daarmee de website te kunnen verbeteren. .
Poloshirt Navy K11 Dames Za821da17 Gloednieuw Zalando Essentials ybf76g
 1. Home
 2. Alle onderwerpen
Er is helaas geen plaats gevonden. Probeert u het opnieuw.

Belangrijke thema's bij Patiëntveiligheid: stopmomenten rondom de operatie:

Patiëntveiligheid is een van de belangrijkste onderwerpen binnen de zorg. Zorgverleners en overheid zijn voortdurend bezig om het verblijf in het ziekenhuis zo veilig mogelijk te maken. Een goede manier om fouten te voorkomen is om de manier van werken vast te leggen. Zo werkt iedereen volgens vaste regels en dat voorkomt veelvoorkomende fouten.

Een belangrijk onderdeel van de afspraken is het inbouwen van vaste stopmomenten. Artsen en verpleegkundigen stoppen op vastgestelde momenten letterlijk even met werken om te checken of alles klopt. Het is bewezen dat deze stopmomenten erg goed werken bij het voorkomen van fouten.

Verberg

Stopmoment 1 is er al voordat u bent opgenomen. Alle betrokkenen, ook u, moeten aangeven dat ze de risico’s van een operatie kennen en accepteren. Pas als iedereen akkoord is, mag men verder.

Het ziekenhuis mag niet zomaar een operatie inplannen. Dat kan pas nadat alle afspraken voor de operatie zijn gemaakt. Dit is stopmoment 2.

Vlak voor de operatie volgt stopmoment 3: zijn alle afspraken voor de operatie goed  uitgevoerd en is uw conditie niet veranderd?
Als u voor de operatie een contrastmiddel hebt gekregen, volgt stopmoment 4a. De anesthesioloog en een assistent controleren samen met u of:

 

Verberg

Tijdens de operatie

Poloshirt Navy K11 Dames Za821da17 Gloednieuw Zalando Essentials ybf76g

Het belangrijke stopmoment 4b is vlak voordat u verdoofd wordt. Het hele medische team moet hierbij aanwezig zijn en neemt een checklist door:

 • Bent u de juiste patiënt?
 • Doen we de juiste operatie?
 • Opereren we het juiste lichaamsdeel?
 • Zijn de allergieën en bijkomende aandoeningen bekend?
 • Zijn de gegevens over het bloed en het antibioticabeleid bekend?
 • Is iedereen aanwezig?

Daarna tellen zij de instrumenten en materialen.

Tijdens de operatie vertellen de chirurg en de anesthesioloog elkaar steeds wat zij doen. Alles over uw conditie en het werk van de ander wordt hardop gemeld.

Na de operatie volgt stopmoment 5. Dit is de ‘sign-out’. De chirurg vertelt alle belangrijke informatie over de operatie. De assistenten controleren het aantal instrumenten. Het team legt de afspraken vast over de zorg na de operatie.

VerbergPoloshirt Navy K11 Dames Za821da17 Gloednieuw Zalando Essentials ybf76g

Na de operatie

Poloshirt Navy K11 Dames Za821da17 Gloednieuw Zalando Essentials ybf76g

Na de operatie volgt de overdracht van de operatiekamer naar de uitslaapkamer. Hier komt u bij uit de verdoving. De anesthesioloog heeft hier de verantwoordelijkheid. Tijdens de overdracht controleert men uw gegevens en de gegevens over de operatie. Alle afspraken en bijzonderheden worden uitgewisseld.

Voordat u naar de verpleegafdeling mag, volgt stopmoment 6. De anesthesioloog controleert of u inderdaad veilig naar de verpleegafdeling kunt.

Verberg

Bij de overdracht lopen verplegers van de verpleegafdeling eerst een checklist af. Hierin staan:

 • Al uw gegevens.Poloshirt Navy K11 Dames Za821da17 Gloednieuw Zalando Essentials ybf76g
 • Belangrijke punten die tijdens de ‘sign-out’ op de operatiekamer zijn besproken.
 • Eventuele bijzonderheden vanuit de uitslaapkamer.
 • Eventuele wijzigingen over medicijngebruik.Lage Prijs Outlet be Salomon KopenBeslist Schoenen LzVqGjSUMp

Al deze gegevens moeten in het patiëntendossier staan. Dit medisch dossier ligt op een bekende plek, zodat iedereen het op elk moment kan vinden.

Verberg

Stopmoment 7 is vlak voor u het ziekenhuis mag verlaten. Tijdens deze laatste stop controleert de arts of u inderdaad naar huis kunt.

U krijgt een ontslagbrief mee voor de huisarts. Hierin staat alles over de ingreep, instructies, eventuele bijzonderheden, medicijngebruik en de naam en het telefoonnummer van de behandelaar voor als u toch nog vragen hebt.

Shirt Free Nike Fit Mesh Sb Whiteanthracite T Dri Ls Shipping qVpUMzSG

Ook krijgt u een ontslagbrief voor uzelf mee. Hierin staat wat u kunt verwachten in de periode na de operatie, over wondverzorging, medicijngebruik, wie de behandelaar was en een telefoonnummer om contact op te nemen. Als het nodig is, staat er ook een vervolgafspraak in voor de poli. Deze brief wordt altijd mondeling toegelicht.

Verberg

Er zijn geen kwaliteitsgegevens beschikbaar

Helaas zijn er voor dit onderwerp (nog) geen kwaliteitsgegevens beschikbaar.

Poloshirt Navy K11 Dames Za821da17 Gloednieuw Zalando Essentials ybf76g
Uw opmerking is succesvol verstuurd. Dankzij uw feedback kunnen wij de kwaliteitsinformatie op KiesBeter doorlopend verbeteren.
Uw opmerking kan niet verstuurd worden.
Geef aan of u de informatie wel, niet of een beetje nuttig vond door te kiezen uit "Ja", "Nee" of "Een beetje" en geef daarna eventueel aan wat we er aan zouden kunnen verbeteren. Shirt WitKids Ballin T Grovio Roberto Romero Jongens HIEDYW92

Was deze informatie nuttig?

Ja

Nee

Een beetje

Originals Cadet nike 700 Blauw Nubuck Wit Zx Adidas Heren Schoenen qzVUSpM

Hebt u nog vragen? Bel de KiesBeter Infolijn: 020 - 797 89 85 (ma t/m vr, 9.00 - 17.00 uur).Poloshirt Navy K11 Dames Za821da17 Gloednieuw Zalando Essentials ybf76g
Poloshirt Navy K11 Dames Za821da17 Gloednieuw Zalando Essentials ybf76g

Lees ook op KiesBeter over

In Sb Bovenstuk Nike Trui Icon Grijs 539522 76Yfgyvb

Meer weten over patiëntveiligheid en stopmomenten rondom de operatie?

On Black Advance Amazing Shorts Mens Deals Nike 15 Knit We29IEHYD

Bron: richtlijn Het perioperatieve proces

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 12 oktober 2018.V2 Running Buy Shoes Boost Adidas Yeezy 350 Gray 4ARjL5q3

Deel deze pagina via: