Rood Ac Tennis Classic Sportschoenen Nike Herenschoenen Wit 54L3ARqcj
www.kiesBeter.nl gebruikt analytische cookies om het gebruik van de website te analyseren en daarmee de website te kunnen verbeteren. .
Dames Stoosh Kopen Rood Broek Adidas Online Blazer Goedkoop A3q54RLj
  1. Home
  2. Alle onderwerpen
Er is helaas geen plaats gevonden. Probeert u het opnieuw.

Belangrijke thema's bij Patiëntveiligheid: stopmomenten rondom de operatie:

Patiëntveiligheid is een van de belangrijkste onderwerpen binnen de zorg. Zorgverleners en overheid zijn voortdurend bezig om het verblijf in het ziekenhuis zo veilig mogelijk te maken. Een goede manier om fouten te voorkomen is om de manier van werken vast te leggen. Zo werkt iedereen volgens vaste regels en dat voorkomt veelvoorkomende fouten.

Een belangrijk onderdeel van de afspraken is het inbouwen van vaste stopmomenten. Artsen en verpleegkundigen stoppen op vastgestelde momenten letterlijk even met werken om te checken of alles klopt. Het is bewezen dat deze stopmomenten erg goed werken bij het voorkomen van fouten.

Verberg

Stopmoment 1 is er al voordat u bent opgenomen. Alle betrokkenen, ook u, moeten aangeven dat ze de risico’s van een operatie kennen en accepteren. Pas als iedereen akkoord is, mag men verder.

Het ziekenhuis mag niet zomaar een operatie inplannen. Dat kan pas nadat alle afspraken voor de operatie zijn gemaakt. Dit is stopmoment 2.

Vlak voor de operatie volgt stopmoment 3: zijn alle afspraken voor de operatie goed  uitgevoerd en is uw conditie niet veranderd?
Als u voor de operatie een contrastmiddel hebt gekregen, volgt stopmoment 4a. De anesthesioloog en een assistent controleren samen met u of:

 

Verberg

Tijdens de operatie

Dames Stoosh Kopen Rood Broek Adidas Online Blazer Goedkoop A3q54RLj

Het belangrijke stopmoment 4b is vlak voordat u verdoofd wordt. Het hele medische team moet hierbij aanwezig zijn en neemt een checklist door:

  • Bent u de juiste patiënt?
  • Doen we de juiste operatie?
  • Opereren we het juiste lichaamsdeel?
  • Zijn de allergieën en bijkomende aandoeningen bekend?
  • Zijn de gegevens over het bloed en het antibioticabeleid bekend?
  • Is iedereen aanwezig?

Daarna tellen zij de instrumenten en materialen.

Tijdens de operatie vertellen de chirurg en de anesthesioloog elkaar steeds wat zij doen. Alles over uw conditie en het werk van de ander wordt hardop gemeld.

Na de operatie volgt stopmoment 5. Dit is de ‘sign-out’. De chirurg vertelt alle belangrijke informatie over de operatie. De assistenten controleren het aantal instrumenten. Het team legt de afspraken vast over de zorg na de operatie.

VerbergDames Stoosh Kopen Rood Broek Adidas Online Blazer Goedkoop A3q54RLj

Na de operatie

Dames Stoosh Kopen Rood Broek Adidas Online Blazer Goedkoop A3q54RLj

Na de operatie volgt de overdracht van de operatiekamer naar de uitslaapkamer. Hier komt u bij uit de verdoving. De anesthesioloog heeft hier de verantwoordelijkheid. Tijdens de overdracht controleert men uw gegevens en de gegevens over de operatie. Alle afspraken en bijzonderheden worden uitgewisseld.

Voordat u naar de verpleegafdeling mag, volgt stopmoment 6. De anesthesioloog controleert of u inderdaad veilig naar de verpleegafdeling kunt.

Verberg

Bij de overdracht lopen verplegers van de verpleegafdeling eerst een checklist af. Hierin staan:

Al deze gegevens moeten in het patiëntendossier staan. Dit medisch dossier ligt op een bekende plek, zodat iedereen het op elk moment kan vinden.

Verberg

Stopmoment 7 is vlak voor u het ziekenhuis mag verlaten. Tijdens deze laatste stop controleert de arts of u inderdaad naar huis kunt.

U krijgt een ontslagbrief mee voor de huisarts. Hierin staat alles over de ingreep, instructies, eventuele bijzonderheden, medicijngebruik en de naam en het telefoonnummer van de behandelaar voor als u toch nog vragen hebt.

T Uk Air Nike Onlinenike Shirt Fit Best Boyfriend Whitewomen Sale WEH2IDY9

Ook krijgt u een ontslagbrief voor uzelf mee. Hierin staat wat u kunt verwachten in de periode na de operatie, over wondverzorging, medicijngebruik, wie de behandelaar was en een telefoonnummer om contact op te nemen. Als het nodig is, staat er ook een vervolgafspraak in voor de poli. Deze brief wordt altijd mondeling toegelicht.

Verberg

Er zijn geen kwaliteitsgegevens beschikbaar

Helaas zijn er voor dit onderwerp (nog) geen kwaliteitsgegevens beschikbaar.

Dames Stoosh Kopen Rood Broek Adidas Online Blazer Goedkoop A3q54RLj
Uw opmerking is succesvol verstuurd. Dankzij uw feedback kunnen wij de kwaliteitsinformatie op KiesBeter doorlopend verbeteren.
Uw opmerking kan niet verstuurd worden.
Geef aan of u de informatie wel, niet of een beetje nuttig vond door te kiezen uit "Ja", "Nee" of "Een beetje" en geef daarna eventueel aan wat we er aan zouden kunnen verbeteren. Nike Shirt 100 T Ah6970 Af1 Size Warhawk Force Air Shark Tee 1 White sQrthd

Was deze informatie nuttig?

Ja

Nee

Een beetje

Turquoise Schoenen Ne211s05e New Balance Ws574 L11 Dames Authentiek kOTuPZiX

Hebt u nog vragen? Bel de KiesBeter Infolijn: 020 - 797 89 85 (ma t/m vr, 9.00 - 17.00 uur).Dames Stoosh Kopen Rood Broek Adidas Online Blazer Goedkoop A3q54RLj
Dames Stoosh Kopen Rood Broek Adidas Online Blazer Goedkoop A3q54RLj

Lees ook op KiesBeter over

Tamaris Schoenenmode In Swart Gouda Bij Schoenen 4AqLS35cjR

Meer weten over patiëntveiligheid en stopmomenten rondom de operatie?

Taylor Black Textiel Chuck Stars Converse Ox All White Wit CrdtsxBhQ

Bron: richtlijn Het perioperatieve proces

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 12 oktober 2018.Nike Goedkoop Kopen 90 Wit Zwart Air nike Heren Max Schoenen Running KJu3cTlF1

Deel deze pagina via: